Roka

Türk mutfağında salataların vazgeçilmezi olan roka, aromatik kokusu ve tadıyla çeşitli yemeklere de eklenebilen ayrıca sağlığa birçok faydası bulunan önemli bitkilerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

 

Turpgiller familyasına mensup olan roka yeşil yaprakları daha çok salatalarda kullanılmakla birlikte garnitür olarak da tüketilmektedir. Akdeniz Bölgesi ülkelerinde popüler olan roka son on yıldır ABD ve diğer Avrupa ülkelerinde de tüketilmeye başlanmıştır.

 

Yeşil yapraklı, acımsı bir tada sahip roka C vitamini açısından zengin bir içeriğe sahiptir. C Vitamininin yanı sıra çeşitli mineraller, glukozinolat, kalsiyum, folat ile A, K ve P vitaminleri de yine Roka'nın etken maddeleridir. 100 gram roka bir kişinin neredeyse günlük K vitamini ihtiyacının tamamını karşılamaya yeterlidir.

Ürünlerimiz
Bize Yazın