Endivyen

Endivyen, hindiba bitkisinin bir türüdür ve saçaklı ince yapraklarıyla dikkat çeker. Çiğ ve pişmiş haliyle tüketime uygun olan bu bitki, genellikle salata süslemelerinde kullanılmaktadır. Fırfırlı kıvrık bir şekle sahip olan endivyen marulu, ince ve uzun yaprakları ile bir marul bütününü oluşturur. Tadı biraz acı olan bu marul, salata sosu eklendiğinde ya da haşlandığında daha hafif bir aroma hissettirir. Endivyen marulu; radika ya da hindiba adıyla da farklı yörelerde sofralarda yerini almaya başlamıştır.
Eros, Amigos ve Davos adında 3 farklı türde endivyen marulu yetiştirilmektedir. Bu türleri birbirinden ayıran özellikler ise yaprakların genişliğidir. Ayrıca
farklı sürelerde olgunlaşmaktadır. 1 demet endivyen marulu yaklaşık 42 kalori içermektedir. Bu oran ise diyet beslenmesi için mutlu edici bir rakamdır.

Ürünlerimiz
Bize Yazın